tubitaklogo2

Bilindiği üzere 3 Aralık Cumartesi tarihinde Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı İkinci Aşama Sınavı ve 3-4 Aralık Cumartesi ve Pazar tarihlerinde Ulusal Matematik Olimpiyatı İkinci Aşama Sınavı Ankara'da yapılacaktır. Bizler de, ikinci aşama sınavına girecek matematik severler için hayati önem arz eden bu sınavın bir provasını yapmak ve belki de o sınav heyecanını biraz daha bastırabilmek adına bir deneme sınavı düzenliyoruz. Lütfen ayrıntılar için yazının devamını okuyunuz.
 


        Deneme sınavına katılmak isteyen ve ikinci aşama sınavına geçmeye hak kazanmış öğrencilerin isim, soy isim, okul ve sınıf bilgilerinin en geç 15 Kasım Salı günü saat 23:59'a kadar  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine ulaşmış olması gerekmektedir.
       17 Kasim Çarsamba günü saat 9:00'da sınav soruları www.matematikolimpiyati.com da yayınlanacaktır. İlköğretim sınavı tek oturumda 4 sorudan oluşacak olup, sınav süresi 4,5 saattir. Lise sınavı her birinde üçer soru olmak üzere iki oturumdan oluşacak olup, sınav süresi 4,5 saattir.
        Deneme sınavını ilköğretim öğrencilerinin 19 Kasım Cumartesi günü saat 9:00-13:30 arasında ve lise öğrencilerinin de 19 ve 20 Kasım'da yine aynı saatler arasında iki oturum olarak yapmalarını rica ediyoruz.
       Çözümlerinizi, taratarak veya fotoğrafını okunaklı ve net olacak bir şekilde çekerek en geç 22 Kasım Salı günü saat 23:59'a kadar Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine göndermeniz gerekmektedir. Aynı kağıt üzerinde iki farklı sorunun çözümü yazmayınız ve her kağıdın üzerine soru numarasını, adınızı, soyadınızı, okulunuzu ve sınıfınızı, çözümünü ve yazdığınız sorunun kaçıncı sayfası olduğunu (mesela çözüm 5 sayfa uzunluğunda ise, "3.sayfa/5sayfadan" şeklinde) yazmayı ihmal etmeyiniz.
       Sınav sonuçları ve deneme sorularının çözümleri 27 Kasım Pazar günü saat 14:00'de www.matematikolimpiyati.com üzerinden duyurulacaktır. Her iki dalda da en yüksek puanı toplayanlara Ankara'da İkinci Aşama Ödül Töreni'nden önce ödül olarak yemek ısmarlanacaktır.
 
       Denemeye, ikinci aşamaya geçmiş herkesin katılmasını bekliyoruz, duyuruları ve deneme hakkında her şeyi www.matematikolimpiyati.com üzerinden takip edebilirsiniz. Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz, şimdiden 2. aşama sınavında başarılar.
 
       Not: Yapılacak olan deneme ile ilgili belirlenen tarihlerde, www.matematikolimpiyati.com sitesinin yöneticilerinin mazeret göstermeksizin her türlü değişikliği yapma hakkı vardır.
 
       Bazı Hatırlatmalar:
       Adil bir deneme olmasını temin etmek adına, sınav sonuçları açıklanana kadar yaptığınız çözümleri internet üzerinden paylaşmamanızı rica ediyoruz.
       Sınava, sadece ikinci aşama sınavına geçmeye hak kazanmış öğrencilerin katılma hakkı vardır.
       İsteğe göre, bir okuldaki tüm öğrenciler hocaları aracılığı ile toplu olarak çözümlerini ve kayıt bilgilerini gönderebilirler.
      
       Deneme hakkında aklınıza takılan her şey için: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.