imo2002_10.jpg

 

16. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın ikinci aşama sınavları 28 Kasım - 3 Aralık 2008 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır. Matematik dalında sınavlar 29-30 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri iki oturumda gerçekleşecektir. 

Ayrıntılar için yazının devamını okuyunuz. 

 

İkinci Aşama sınavları sonucunda her dalda derece alan öğrencilere para ödülü ve madalya verilecek; ayrıca öngörülen başarı düzeyini sağlayan öğrenciler Uluslararası Bilim Olimpiyatları hazırlıkları çerçevesinde 2008-2009 öğretim yılı yarıyıl tatilinde düzenlenecek olan Kış Hazırlık Okuluna katılmaya hak kazanacaklardır.

Program 28 Kasım 2008 Cuma sabahı başlayacak ve 3 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 14.00'da yapılacak ödül töreniyle sona erecektir. Sınavlara katılmak üzere Ankara dışından gelecek öğrencilerin Ankara'ya geliş-dönüş yol giderleri (otobüs ve yataklı hariç tren) ile tüm öğrencilerin davet edildikleri etkinlikler süresince yemek-konaklama giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Öğrenciler belirtilen tarihler arasında Başkent Öğretmenevi'nde konaklayacaklardır. Program süresince sınavlar dışında kalan zamanlarda çeşitli sosyal etkinliklere de yer verilecektir. Tüm öğrencilerin bu etkinliklere de katılımı beklenmektedir.

28 Kasım 2008 Cuma sabahı Ankara Başkent Öğretmenevi'ne ulaşımı sağlamak amacıyla otobüsle gelenler için; Ankara Þehirlerarası Otobüs İşletmeleri (AŞTİ)'nde alt kat Danışma Bürosu önünde ellerinde TÜBİTAK yazılı pankartlar taşıyan rehberlerimiz öğrencileri karşılayacaklar ve AÞTİ'den 07:45, 08:45 ve 10:15 saatlerinde hareket edecek olan otobüslerle Ankara Başkent Öğretmenevi'ne taksi ile ulaşabilirler, mesafe kısadır. 

NOT:TÜBİTAK'ın öğrencilere gönderdiği yazıdan alınmıştır.

 

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

  • Sınavdan önceki gece uykunuzu iyi alın. Çok erken uyuyup, çok uyumak uykunuzu iyi alacağınız anlamına gelmez.
  • Sınava girerken yanınıza 2 kalem, pergel ve cetvel bulundurun.
  • Sınavın ilk 4 saat birşey yapamazsanız bile moralinizi bozmayın. Sınavın bitimine 10 dk kala soru çözen ve o soru sayesinde madalya alan öğrenciler var.
  • Diğer öğrencilerin ilk gün sonunda sınavda iyi yaptıklarını bilmek moralinizi bozacaksa, ilk gün sonunda sınav hakkında kimseyle konuşmayın.
  • Kafanızı başka şeylerle meşgul etmeyin, Ankara'ya adım attığınızda sınav havasına girin. Fakat kendinizi çok sıkarak stresli bir ruh haline bürünmeyin.
  • Kalem dokundurduğunuz tüm kağıtları verin. Soruyla uğraşırken yazdığız bazı şeylerden puan alabilirsiniz
Sınava girecek olan arkadaşlara başarılar dilerim.