2.Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO), bu sene 8 – 14 Nisan tarihleri arasında Luxemburg ülkesinin başkent Luxembur City de yapıldı. IMO formatında yapılan yarışmada 4,5 saatlik iki oturumda yapılan sınavda her oturumda her biri 7 puan değerinde 3 er sorudan toplam 6 soru soruldu.

Bu sene yarışmaya 22 farklı ülkeden 87 öğrenci katıldı. Türkiye toplam 83 puanla 9.’luğu İtalya ile paylaştı. Sıralamanın 1-2 puanla oynadığı yarışmada birinciliği 99 puanla Belarus, Sırbistan ve Amerika paylaştı. Ülkemizi temsil eden arkadaşlarımızdan Berfin Şimşek altın madalya, Sena Nur Arbağ gümüş madalya, Çağıl Kalendar bronz madalya ve Melike Ayşegül Kara mansiyon ödülü kazandı. Takımımızın liderliğini Okan Tekman ve lider yardımcılığını Fehmi Emre Kadan yaptı.

 Ayrıca milli temsilcimiz temsilcimiz Berfin Şimşek toplamda 32 puanla genel sıralamada resmi katılımcılar arasında birinci oldu.

Gelecek sene yapılacak olan 3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı(EGMO) ülkemiz ev sahipliğinde 10-16 Nisan tarihlerinde Antalya’da  düzlenlenecek.

Arkadaşlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

 

Ayrıntılı Bilgi için: https://www.egmo.org/egmos/egmo2/ adresini ziyaret edebilirsiniz.